Ветераните Жерард Пике и Серхио Рамос са в предварителния списък на испанския селекционер Луис Енрике за

...
Ветераните Жерард Пике и Серхио Рамос са в предварителния списък на испанския селекционер Луис Енрике за
Коментари Харесай

Рамос и Пике влязоха в първоначалния списък за Катар 2022

Ветераните Жерард Пике и Серхио Рамос са в предварителния лист на испанския селекционер Луис Енрике за Световното състезание, разкрива “Марка ”. Преди седмица всеки отбор трябваше да подава във ФИФА разширена група от 55 футболисти, от която след това да избере 25-26 състезатели, които ще са част от финалите в Катар.

В разширения лист изненадващо е 35-годишният Пике, който се отхвърли от националния отбор след края на Мондиала в Русия преди четири години. За последно пък 36-годишният Рамос беше част от “ла роха ” през март 2021 година Този сезон някогашният капитан на Реал Мадрид играе постоянното за Пари Сен Жермен, до момента в който Пике е може би финален избор на Чави в Барселона, само че пък се появява в игра поради многото контузени централни бранители.

Все отново вероятността двамата да останат в групата за Мондиала е дребна, тъй като тяхна конкуренция са по-младите Аймерик Лапорт, Ерик Гарсия, Иниго Мартинес, Пау Торес, Диего Йоренте и Уго Гийямон.

В предварителния лист на Луис Енрике е и 19-годишният ляв бек на Барса Алехандро Балде, който измести Жорди Алба от титулярната му позиция. Там е и неговият връстник Арнау Мартинес от Жирона, който също е защитник и прави мощен сезон.

Селекционерът ще разгласи финалния си лист на 11 ноември. В Катар “фуриите ” са в група с Германия, Япония и Коста Рика.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР